wachtwoord

Wachtwoord veiligheid

Wachtwoorden hebben we nodig om onze veiligheid op het internet te garanderen. Vaak gebruiken we te korte paswoorden die te gemakkelijk te kraken zijn. De wachtwoorden laten onthouden door uw browser is helemaal niet veilig. Alles in een boekje noteren en elke keer handmatig het wachtwoord intikken is niet handig. Het gebruik van een wachtwoordenmanager is daarom het beste en veiligste. Uw paswoorden worden met encryptie technologie versleuteld. Hieronder vindt u enkele links naar zo’n veiligheidssoftware om het gemakkelijker te maken:

Truekey.com Nu kan u aanmelden zonder wachtwoorden met deze software van Intel. Ofwel kiest u gezichtsherkenning, ofwel kan u inloggen met uw vingerafdruk. Tot 15 websites kan u gratis hiermee gebruiken.

StickyPassword.com Afkomstig uit Europa. Een heel goed alternatief voor de meestal Amerikaanse software.

Zoho.com/Vault Afkomstig uit India

U kan eventueel verschillende software tegelijk gebruiken. Ook het volautomatisch genereren van een wachtwoord is mogelijk.

Op safeonweb.be krijg je tips om veilig te surfen. Je kan er ook uw paswoorden testen. Als uw wachtwoord bestaat uit 10 tekens en enkel kleine letters en een paar cijfers, dan kan een goed georganiseerde aanval uw paswoord kraken in ongeveer 4 uren.

Test aankoop en Google leren u op cybersimpel.be hoe u veilig internet kan gebruiken. Advies voor uw pc en smartphone, info over paswoorden en aankopen doen, over virussen en beveiligingen voor kinderen. Zo vermijd u een hoop miserie. Onterecht beschuldigd worden van het uitbaten van een wapenshop, wil je niet meemaken.